Saci oldala

Ha kíváncsi vagy az oldalra akkor kukkants bele!


Itt sütireceptekkel bővülhettek!

Krémes:

Hozzávalók

  • elkészítés:-
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:nincs megadva
  • sütési idő:nincs megadva
  • Tésztához

    1 csomag mirelit leveles tészta

  • Krémhez

    1,8 l víz
    6 tasak vaníliás pudingpor
    4 tasak vaníliás cukor
    9 tojásfehérje
    45 dkg porcukor

Elkészítés

A kész leveles tésztát 2-3 mm vékonyságúra kinyújtjuk és két akkora lapra vágjuk, mint a sütőlemez, (valamivel nagyobbak is lehetnek, az összehúzódás miatt), majd külön-külön megsütjük. A krémet melegen öntjük rá, mert később a krém ,, törik". A másik kisült lapot egyforma kockákra vágjuk és a krém tetejére helyezzük. A kockák mentén éles késsel felszeleteljük. Lapos tálra helyezzük és porcukorral meghintjük. Krém: a cukorból 9 kanállal a 9 tojásfehérjébe teszünk, amit kemény habbá verünk. A vízben megfőzzük a vaníliás pudingot a maradék cukorral, a habot a még forró pudingba kell keverni. Egy hablapáttal a legegyszerűbb. Nem verjük, csak szépen kevergetjük, alulról fölfelé lapátoljuk. Fontos, hogy még forró legyen a puding. Kicsit hagyjuk a krémet hűlni, majd az alsó lapra egyenletesen ráhalmozzuk, végül rátesszük a felső lapot. Hideg helyen néhány órát állni hagyjuk.




Panna Cotta epres szósszal:

Hozzávalók

  • elkészítés:-
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:-
  • sütési idő:-
  • Az epres szószhoz

    38 g cukor
    150 g eper (akár mirelit is lehet)

  • A tejpudinghoz

    1 rúd vanília
    4 g zselatin
    50 g cukor
    250 ml tejszín
    250 ml tej
    leheletnyi őrölt kardamom


Elkészítés

1. Előkészítjük a poharakat. 2. Először az epres szószt készítjük el. Az epret és a kristálycukrot egy edénybe tesszük. Kis lángon, folyamatos keverés mellett kb. 10-15 perc alatt darabos szószt főzünk belőle. Vigyázzunk, mert könnyen leég! A kész szószt elosztjuk a poharak aljába, minden pohárba tegyünk egy púpos evőkanálnyit.
3. Most maga a Panna Cotta, azaz a tejpuding elkészítése következik. Félbevágjuk a vaníliarudat, kikaparjuk a magjait, majd a magokat és a héjat is beletesszük egy fazékba az összes tejjel és a tejszínnel, valamint az őrölt kardamommal együtt. 4. A kristálycukrot alaposan összekeverjük a zselatinporral egy kis tálban. 5. A tejes keveréket közepes lángon felforraljuk. 6. Ha felforrt a tejes alap, zárjuk el a gázt, vegyük ki a vaníliarudat, és öntsük bele a zselatinos cukrot. Keverjük pár percig - legalább 5 perc -, míg a cukor és a zselatin teljesen fel nem oldódik. 7. Egy finom szűrőn keresztül, az eperszószra, a poharakba szűrjük a tejpudingot. Ha megvagyunk, tegyük őket a hűtőbe, és hagyjuk 6 óra alatt meghúzni a tejpudingokat. Figyelem! A tejpuding ilyenkor még hígan folyós! Ez ne ijesszen meg senkit, a hűtőben meg fog kötni! 8. Ha kihűltek mentalevéllel díszíthetjük őket.


"Akkord" torta:

Hozzávalók

  • elkészítés:30 - 60 perc
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:180 ℃
  • sütési idő:60 perc


  • Tészta

    4 db tojás
    20 dkg Rama
    20 dkg porcukor
    25 dkg liszt
    3 dkg kakaópor
    1 csomag sütőpor
    1 csomag vaníliás cukor
    csipetnyi só

  • Krém

    50 dkg túró
    10 dkg Rama
    1 csomag vaníliás cukor
    15 dkg cukor
    2 ek. étkezési keményítő
    4 tojás

  • Tetejére

    20 dkg meggy
    1 csomag zselatinpor

  • Elkészítés

    A Ramát összekeverjük a vaníliás cukorral és a porcukorral. Hozzáadjuk a tojássárgát, a sót, a sütőport és a lisztet, majd összedolgozzuk. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét és összekeverjük. A tészta 1/4-ébe tegyünk kakaóport. 26 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába öntjük a fehér tésztát és elsimítjuk. Erre a tésztára hegyekben, más helyekre rárakjuk a tésztát, de úgy, hogy ne érjenek egymáshoz és nem kell elsimítani. A krém elkészítése következik. A Ramát felolvasztjuk, hozzáadjuk a túrót, a cukrot és felverjük. Tegyük bele a keményítőt, a vaníliás cukrot és keverjük el még egyszer. Hozzáadjuk egyesével a tojásokat. A krémet a tésztára tesszük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180°-on megsütjük. Mikor kihűlt, rátesszük a kimagozott meggyet és az írás szerint elkészített zselatint ráöntjük. Hűtőbe tesszük.



A legcsokisabb muffin:

Hozzávalók

  • elkészítés:-
  • nehézség:Nincs beállítva
  • sütési hőfok:180 ℃
  • sütési idő:20-22 perc

fél kiskanál szódabikarbóna
20 dkg étcsoki
10 dkg tejcsoki
10 dkg Rama
1 tojás
15 dkg cukor
2 cs. vaníliás cukor
1 kis pohár tejföl
22 dkg liszt
fél kiskanál sütőpor
csipetnyi só


Elkészítés

Az étcsoki felét a tejcsokival lábasba tördeljük, a Ramát hozzáadjuk, kevergetve kis lángon felolvasztjuk, és félrehúzzuk. A tojást a kétféle cukorral 3-4 perc alatt jó habosra turmixoljuk. Az olvasztott csokit és a tejfölt hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, és a sóval összeforgatjuk, majd az előzőekbe dolgozzuk. A maradék étcsokit apróra vagdaljuk, és ezt is hozzáadjuk. A muffin sütőt kikenjük, vagy kapszlikat teszünk bele, majd háromnegyedig töltjük a tésztával. Előmelegített sütőben 180 fokon 22 percig sütjük. Ha frissen kínáljuk, még folyik benne a csoki!




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 11
Tegnapi: 2
Heti: 19
Havi: 17
Össz.: 12 149

Látogatottság növelés
Oldal: Sütireceptek
Saci oldala - © 2008 - 2024 - wizardplace.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »